Andere Kunststofplaten

Gegolfd polycarbonaat

Er zijn massieve, gegolfde polycarbonaat platen en meerwandige, gegolfde polycarbonaat platen. Zij bieden een oplossing voor lichtdoorlatende stroken in hellende, verticale of lichtgebogen toepassingen waar stevigheid en lichtinval primeren. Onder meer voor speelplaatsoverkappingen, fietsenstallingen, industriebouw, stallingen, loodsen… De platen zijn enkelzijdig uv-bestendig. Polycarbonaat biedt een uitgesproken stevigheid en slagvastheid (bijvoorbeeld tegen hagel) en is balvast. Bovendien zijn de 3-wandige “Polyonda” platen goed isolerend met een U-waarde van 3,3 W/m²K. De uiteinden van de plaat zijn dicht gelast en moeten niet afgeplakt worden.

Massief polycarbonaat Marlon FSX – 2 zijdig UV bestendig

Marlon FSX Longlife is een glasheldere of opale, enkelwandige polycarbonaat plaat, met een maximale lichtdoorlatendheid en een goede bescherming tegen zonlicht, gekoppeld aan een extreme slagvastheid. Marlon FSX biedt een dubbelzijdige geco-extrudeerde UV-bescherming.

Massief acrylaat Marcryl FS (Plexi glas)

Macryl FS is een kwalitatief hoogstaande, geëxtrudeerde acrylaat (PMMA) plaat, met een uitzonderlijk goede lichttransmissie. De plaat is eenvoudig te bewerken en kan goed thermisch vervormd worden. Acrylaat is van nature bestand tegen UV straling.

Cleanboard

Cleanboard is een glasvezel versterkte, witte kunststof plaat, met een gestructureerd oppervlak. Door een speciale, in het oppervlak aangebrachte beschermlaag, is de plaat schimmel- en bacteriewerend en vuilafstotend. De plaat is slagvast en door zijn oppervlaktestructuur gemakkelijk te reinigen. Hierdoor voldoet ze, mits goed geplaatst, aan de HACCP normen voor voedselveiligheid.
De platen kunnen aan elkaar gekoppeld worden d.m.v. de bijhorende koppel- en afwerkprofielen uit hoogwaardig PVC en met de bijhorende lijm. Deze garanderen een perfect sluitend geheel van het Cleanboard systeem.

Hard schuim PVC

Om u voor interieurtoepassingen en voor tijdelijke buitentoepassingen, zoals reclamepanelen, een prijsgunstiger en lichtgewicht alternatief te bieden voor hpl platen, zijn er de hard schuim PVC platen. Ons huismerk is Foamalux.
Hard Schuim PVC is een variant van het gewone hard PVC, maar heeft een geëxpandeerde binnenstructuur, waardoor het een uitermate licht (500 – 700 kg/m³) en bewerkbaar materiaal wordt.
We bieden de platen aan in diktes van 2 tot 19 mm en er is keuze uit de volgende kleuren: wit, zwart, blauw, groen, geel, rood, oranje en grijs. De platen zijn, in tegenstelling tot hpl platen, door en door gekleurd, maar niet elke kleur is in alle diktes verkrijgbaar. Aarzel niet ons hierover te contacteren.

Sanitair Acrylaat

SanitairAcrylaat-top

Sanitair acrylaat is een thermoplastische kunststof, verkrijgbaar in een verschillende kleuren.

De platen zijn relatief eenvoudig te bewerken en thermisch te vervormen. Acrylaat is van nature uv bestendig.

De platen hebben een uitzonderlijk dichte oppervlaktestructuur en zijn daardoor watervast, schimmelvrij en eenvoudig te reinigen.

Ze zijn strak en vormvast en laten nagenoeg geen licht door.