Wanden Dicht Maken

Wanden dicht maken

Met een terrasoverkapping van Polyplaat heeft u al een mooi pronkstuk in uw tuin. Het lijkt wel of de zomer in uw tuin net iets langer duurt dan bij de buren.

Op zomerse dagen geniet u van een aangenaam getemperd zonlicht en als het weer wat minder is, wordt u beschermd tegen wind en regen. Ook tijdens de koele avonden kan u nog genieten van het buitenleven.

Maar toch merken klanten soms nog een koude tocht, een hinderlijke inval van zonlicht of onaangename, binnenwaaiende regen. Dan kan ervoor gekozen worden om de overkapping gedeeltelijk of volledig dicht te maken. Hiermee maakt u van uw overkapping nog meer een leefruimte in uw tuin en kan u onbeperkt genieten van uw terrascomfort.

Het dicht maken van de wanden kan d.m.v.:

  • Vaste wanden
  • Glazen schuifwanden
  • Screens

Vaste wanden

Wil u de zijkant of voorkant van uw terrasoverkapping dicht maken op een vaste manier, dan kan dat d.m.v. een aluminium raam. De opdeling van dit raam kan u vrij kiezen. Ook de vulling ervan kan u zelf bepalen. Gewoonlijk worden er polycarbonaat platen, hpl platen, aluminium sandwichpanelen of glas gekozen als vulling van het raam.

Vaste Wanden

Glazen schuifwanden

Wil u de zijwand of de voorkant van uw overkapping niet permanent dicht hebben, maar zelf kunnen bepalen of u de wand sluit of opent, dan kan u kiezen voor een glazen schuifwand.

Zo’n glaswand bestaat uit:

  • een vloerrail
  • een bovenrail
  • 2 zijdelingse U-profielen om de glasbladen op te vangen
  • Individuele glasbladen met loopwagentjes en meenemers
  • tochtborstels tussen de glasbladen
  • een inox greep

De individuele glazen elementen lopen op kogelgelagerde loopwielen en zijn uitgerust met “meenemers” die het volgende element bij het sluiten automatisch meetrekken.

Als bescherming tegen stof en wind kunnen er tussen de glasbladen tochtborstels gemonteerd worden.

Er zijn vloer- en bovenrails met 2, 3, 4, 5 en 6 sporen. Hoe meer sporen, hoe smaller de individuele glasbladen en des te breder is de vrije doorgang wanneer de glaswand geopend is.

Alles wordt op maat gemaakt en alle kleuren zijn mogelijk.

Glazen Wanden

Screens

Ook met een verticale zonwering of screen kan u de zijwanden of de voorkant van uw overkapping op een niet permanente manier afsluiten.

Met een screen wordt de inval van hinderlijk zonlicht en de opwarming van uw terras voorkomen. U verhindert de inkijk wat zorgt voor meer privacy, terwijl u toch naar buiten kan kijken.

Een van de meest opvallende eigenschappen van deze screens is hun uitzonderlijke windvastheid. Omdat het screendoek aan beide kanten is voorzien van een rits, blijft het doek strak en is het bestand tegen hoge windsnelheden. Een scherm met een afmeting van 2 x 2 meter bijvoorbeeld, is bestand tegen windsnelheden tot 145 km/u. Hierdoor is het ook een perfect tochtscherm.

Het screendoek rolt op in een aluminium kastje. Deze kastjes bestaan in rechte, afgeschuinde en afgeronde uitvoering. Alle kleuren zijn mogelijk.

De bediening gebeurt elektrisch, met een handzender.

De kleur van het doek kiest u a.h.v. een uitgebreide kleurenwaaier.

Screens