Overkappingen

Terrasoverkapping – pergola – carport – veranda

Met een bouwpakket van Polyplaat maakt u uw dromen waar. Door het eenvoudige, maar toch stijlvolle design van onze profielsystemen, bouwt u zonder stress en op korte termijn een mooie uitbreiding aan uw woning. Dit kan met een carport, terrasoverkapping, pergola of veranda dak.

Met een terrasoverkapping lijkt het of de zomer in uw tuin net iets langer duurt dan bij de buren. Dit pronkstuk zal u op zomerse dagen laten genieten van een aangenaam getemperd zonlicht en u beschermen tegen wind en regen op de iets minder zomerse dagen. Ook tijdens de koele avonden kan u nog genieten van het buitenleven. Led verlichting in de draagprofielen en eventueel een terrasverwarming kunnen hierbij zeker helpen.

Wil u meteen of eventueel later de overkapping rondom dicht maken, om ze om te vormen tot een volwaardige leefruimte, dan is er ook een isolerend profielsysteem.
U kiest dan ook best voor de dikkere polycarbonaat platen van 32 mm.

Om uw auto(s) of mobilhome te beschermen tegen zon, sneeuw en regen, kan u bij ons terecht voor een carport. Gedaan met ijs krabben en sneeuw verwijderen.

Er is een ruime keuze:

 • Schuin afhellende of gebogen constructies
 • Zelfdragende profielen of profielen voor montage op een draagstructuur
 • Thermisch onderbroken (isolerende) of niet thermisch onderbroken profielsysteem
 • 4 Standaard kleuren: wit (Ral 9010), crème (Ral 9001), antraciet grijs (Ral 7016) en donker bruin (Ral 8019).
  Maar alle andere kleuren zijn mogelijk.
 • Moderne of klassieke uitstraling
 • Mogelijkheid om spotjes in te bouwen in de draagprofielen

En dit allemaal precies op maat gemaakt.

Hoe werkt het?

 1. U bezorgt ons een eerste, niet gedetailleerde opmeting met een eenvoudige schets en eventueel een paar foto’s van de bestaande situatie.
 2. Wij maken een offerte.
 3. Gaat u akkoord met deze offerte, dan gebeurt de definitieve opmeting. Kan u dit niet zelf? Dan komen wij hiervoor bij u langs en worden de laatste details besproken.
 4. Wij stellen een pakket samen met profielen, platen, hulpstukken, schroeven en rubbers. Alles wordt keurig verpakt met beschermfolie.
 5. Door de bijgeleverde montagehandleiding, die u a.h.v. foto’s, stapsgewijs door de montage loodst, kan zowel een professional als een doe-het-zelver probleemloos aan de slag.
 6. Wij verwittigen u wanneer alles klaar is en spreken de afhaling of levering af.
 7. Heeft u toch liever dat de plaatsing door ons gebeurt? Ook dat is geen probleem.

Montagehandleiding carport

Montagehandleiding terrasoverkapping