HPL – Achterconstructie

Regelbare aluminium draagstructuur

HPL platen dienen steeds “geventileerd” gemonteerd te worden. Dit betekent dat er achter de platen een open ventilatie ruimte dient voorzien te worden. Er wordt dus eerst een achterconstructie tegen de gevel bevestigd, waar de platen tegen worden geschroefd of gelijmd. Deze achterconstructie geeft bovendien de mogelijkheid om de gevel perfect uit te lijnen, zodat een strak eindresultaat bekomen wordt. Meestal wordt er hout gekozen voor de achterconstructie. Dit vormt op zich geen probleem, maar heeft toch enkele nadelen.

  1. De lijm hecht zeer goed aan de HPL platen (op voorwaarde dat de plaat vooraf ontvet werd), maar hecht minder goed aan het hout. Daarom moet het hout eerst behandeld worden met de houtprep, aangeboden in ons lijmsysteem.
  2. De achterconstructie is blootgesteld aan vochtigheid, insecten, enz… Hierdoor zal de constructie relatief veel “werken” en op langere termijn aangetast worden.
  3. Om tot een strak eindresultaat te komen, dient de achterconstructie perfect uitgelijnd te worden. Een houten constructie heeft weinig regelmogelijkheden. Er dient geïmproviseerd te worden met vulblokjes, spieën, paslatten, …

Als u voor een aluminium draagstructuur kiest worden deze 3 problemen vermeden. Het aluminium dient niet geschilderd te worden. De profielen worden niet aangetast door insecten en vochtigheid. Bovendien is het profielsysteem regelbaar.

HPL-Achterconstructies-01
HPL-Achterconstructies-02
HPL-Achterconstructies-03