Sanitair Acrylaat – Toepassingen

Sanitair Acrylaat Toepassingen

Toepassingen :

Voor het bekleden van douches is waterdichtheid bijzonder belangrijk. De klassieke oplossing met tegels levert na verloop van tijd problemen op, zoals verkleuren van de voegen, tegels die los komen, vochtige muren, schimmelvorming, …

Het afwerken van de douchewanden met een plaat uit 1 geheel biedt hier de oplossing. In het verleden gebruikten we hiervoor al de hpl platen. Meer info hierover vindt u ook terug op deze website. Maar voor een nog mooiere afwerking en nog eenvoudiger te reinigen douchewanden, zijn er de panelen van sanitair acrylaat. Door de uiterst dichte oppervlaktestructuur kan vuil er zeer moeilijk aan hechten. Ze zijn eenvoudig afwasbaar en chemisch resistent. Hierdoor krijgen schimmels en kalkaanslag geen kans.

Door het gebruik van de juiste lijm kunnen ze gemakkelijk tegen allerlei achtergronden gelijmd worden. De panelen worden daarom gebruikt als bekleding van wanden van sanitaire ruimtes: douchewanden (zowel voor nieuwe douches als voor renovaties), bekledingen rondom een bad, spatwanden, … Eigenlijk overal waar waterdichtheid, hygiëne en een hoog afwerkingsniveau moeten gecombineerd worden, kan sanitair acrylaat ingezet worden.